Ο καφές

Γενικές πληροφορίες για τον καφέ.

Ο καφές είναι ο καρπός ενός θάμνου που ανήκει στην οικογένεια των Ρουβιιδών. Τα δύο σπουδαιότερα είδη είναι Coffea Arabica και Coffea Conefora Robusta. Ο καρπός μοιάζει με αυτόν του κερασιού και περιέχει συνήθως δύο σπόρους, τους κόκκους του καφέ και χρειάζεται 6 έως14 μήνες για να ωριμάσει. Ένα δένδρο παράγει 2,5 κιλά καρπούς το χρόνο που δίνουν 500 γραμμάρια πράσινου καφέ. Το μέγιστο της παραγωγής είναι στο 8° με 10° έτος και από το 25° έτος πέφτει. Τις τρεις πρώτες θέσεις στην παραγωγή καφέ έχουν η Βραζιλία, η Κολομβία και η Ινδονησία και ακολουθούν το Μεξικό η Ακτή Ελεφαντοστού, η Αιθιοπία, η Γουατεμάλα κα. Τα 2/3 της παραγωγής πάντως καλύπτουν οι χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Σε ότι αφορά την κατανάλωση, το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώνεται στις βιομηχανικές χώρες της Δύσης. Τα σκήπτρα κατέχουν η Σκανδιναβία με περισσότερα από 10 κιλά πράσινου καφέ το χρόνο ανά άτομο. Ακολουθούν οι γερμανόφωνες από 6 έως 9 κιλά, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς από 4 έως 5,5 κιλά και οι μεσογειακές χώρες.Στην Ελλάδα  καταναλώνουμε κατά μέσο όρο 3,2 κιλά πράσινου καφέ το χρόνο ανά άτομο.

Στις χώρες παραγωγής ο καρπός του καφεόδεντρου μαζεύεται με τα χέρια ή μηχανικά, ξεφλουδίζεται, ξεχωρίζεται, πλένεται, στεγνώνεται και φορτώνεται σε σακιά. Στις χώρες κατανάλωσης οι πράσινοι κόκκοι καβουρδίζονται για 10 έως 15 λεπτά σε θερμοκρασία 100° C έως 230° C,  οπότε αφυδατώνονται και  η περιεκτικότητα σε νερό μειώνεται από 10% σε 1.3%, αρχίζουν και αλλάζουν το χρώμα τους σταδιακά σκουραίνουν και γίνονται τελικά σκούροι καστανοί, ενώ συγχρόνως εμπλουτίζονται σε άρωμα. Στη συνέχεια ο καφές αλέθεται χοντρά, μέτρια, ψιλά, ή πολύ ψιλά.

Με πολυπλοκότερη τεχνική επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της καφεΐνης με αποτέλεσμα τον ντεκαφεϊνέ /decafeine.


Μοναδικό άρωμα και γεύση

στον ελληνικό καφέ!

Σε τρείς επιλογές.

 Ξανθός, Κανονικός και Σκούρος  

Δοκιμάστε!

 Τα Συστατικά του καφέ

Τα διαφορετικά συστατικά που περιέχονται στον καφέ είναι πάνω από δύο χιλιάδες. Τα σημαντικότερα σε ποσότητα είναι οι υδατάνθρακες (347% της ξηρής μάζας καβουρδισμένου καφέ), τα λιπίδια (17%), οι πρωτεΐνες (14%), διάφορα οξέα, μεταλλικά άλατα (4%) και καφεΐνη (1%). Υπάρχουν επίσης και βιταμίνες, όπως η Β3 (ή νικοτινικό οξύ).Στην καφεΐνη οφείλει ουσιαστικά ο καφές τη δράση του στα διάφορα συστήματα του οργανισμού.


προϊοντα

Στοιχεία  & Δεδομένα

Η επιχείρησηΟ καφέςΠροϊόνταΕπικοινωνία

Η Επιχείρηση

Ο Καφές

Προϊόντα

Επικοινωνία

Όροι χρήσης

Πολυδένδρι Αττικής Πάροδος Γ. Καραϊσκάκη

Τ.Κ 19014


Τηλέφωνο : +30 2295 0 52775

Κινητό      : +30 6944 22 86 04


Email: akcoffees@gmail.com

Web: www.akcoffees.gr     &     www.akcoffees.com


Για παραγγελίες καλέστε στο : 6944228604